OSNOVNE INFORMACIJE O MASLINICI
Maleno ribarsko mjesto s najljepšim zalazom sunca smjestilo se na zapadnoj strani Šolte. Svojim arhipelagom od 7 malenih otočića (Polebrnjak, Stipanska, Saskinja, Kamik, Balkun, Šarac i Grmej) Maslinica je jedno od najljepših mjesta na Jadranu.
Obnovom dvorca koji je danas hotel te izgradnjom nautičke marine, ovo maleno ribarsko mjesto polako se pretvara u turistički i nautički centar otoka dočekujući svake godine sve veći broj gostiju i zaljubljenika u Maslinicu. Osim Maslinice, nautičarima je privlačna i susjedna uvala Šešula koja pruža sigurno sidrište, ali i jedinstven gastro doživljaj.


ŠTO VIDJETI
Svoj dan u Maslinici započnite na način da u lokalnoj agenciji unajmite brod kojim ćete se odvesti na kupanje na jedan od masliničkih otoka. Izaberite svoj i gotovo ste sigurni da ćete dan na njemu provesti u potpunom miru i tišini. Alternativno ovome jednostavno ostanite u mjestu, naručite kavu u u beach baru i okupajte se na glavnoj plaži. Za one sportski aktivnije preporučavamo odlazak na paint-ball. Svakako se potrudite da doživite najljepši zalazak sunca na otoku. U predvečrje se prošetajte do do crkvice Sv. Nikole te uživajte u spektakularnom pogledu. Šetnju nastavite prema 10 minuta udaljenom zaljevu Šešula gdje dva restorana koja se tamo nalaze nude gastro iskustvo za pamćenje. Ako se odličite provesti večer u mjestu, savjetujemo da posjetite galeriju šoltaskih autohtonih proizvoda „Šoltanski trudi" te kuptie jedinstven suvenir koji će vas podsijećati na otok. Četvrtkom i nedjeljom se u centru održavaju izložbe proizvoda ove najaktivnije šoltanske udruge. Prošetajte se marinom, možda baš naiđete na neki od mnogobrojnih koncerata koji se održavaju u amfiteatru. Večer zaokružite posjetom restoranu s najljepšom terasom i pogledom na otoku , a nakon toga se prije spavanja opustite uz neki koktel na rivi.